Leta 1783 je Giovanni Franchi začel prodajati semena na trgu v Parmi. Podjetje je še vedno v isti družini 229 let kasneje, s sodobnimi objekti v Bergamu, v bližini Milana.

Franchi ima velik izbor zelenjave, zelišč in cvetnih semen, vključno z vedno večjim številom certificiranih ekoloških semen. Večina je naravno oprašenih rastlin z dediščino, ki so bile zaradi izjemnega okusa prenesene skozi generacije.

Franchi skrbi za vrtnarje in male kmetovalce, hkrati pa ohranja najvišje strokovne standarde. Vsaka serija semena se preizkusi, da se zagotovijo ustrezni standardi kalitve. Seme je shranjeno v klimatiziranih sobah, da ohranja svojo kvaliteto.

Franchi kupuje 70% svojega semena pri italijanskih kmetih. Nekdo iz podjetja redno obiskuje te kmete, da zagotovi, da so pridelki zdravi in da se upoštevajo standardi kakovosti. Majhen odstotek semen, ki niso kupljena od znanih partnerjev, pa se prideluje v poskusnih vrtovih za zagotovitev njihove kakovosti.

Količina semena v vrečkah je velikodušna, zaradi česar je cena ugodna. Vrečke semena imajo odlične fotografije na sprednji strani in opise v več jezikih na hrbtni strani. Najpomembnejše pa je, da Franchi semena proizvedejo močne in zdrave rastline, ki obrodijo zelenjavo s pristnim okusom ter lepe, bujno cvetoče rože.