Začetki podjetja Franchi Sementi S.p.A. segajo v leto 1783, ko je bilo podjetje ustanovljeno za trgovanje s semeni v severni in osrednji Italiji. Ker so v Italiji zelo ugodni klimatski pogoji za proizvodnjo semen vrtnin je podjetje sčasoma razširilo svojo dejavnost na proizvodnjo in selekcijo semen.

Seme podjetja Franchi Sementi že več stoletij zagotavlja kupcem veselje pri vzgoji in proizvodnji vrtnin, pa naj gre za ljubiteljske vrtičkarje ali pa za tržne proizvajalce vrtnin. Izbor sort zadovolji še tako zahtevnega kupca, ki želi sejati tradicionalne sorte ali pa preizkušati novosti v sortnem izboru.

Postopoma je podjetje raslo in razširilo svoje delovanje na celotno Italijo, Evropo, Bližnji vzhod in Ameriko. Iz trgovskega je nastalo podjetje, ki zagotavlja širok izbor kvalitetnega semena vrtnin za ljubiteljske vrtičkarje in za tržne proizvajalce. Podjetje ima razvito široko mrežo kooperantov, ki s stalnim nadzorom in preverjanjem semen v celoti pokriva potrebe zelo širokega spektra kupcev.

Ker se podjetje povezuje s sorodnimi podjetji po celem svetu lahko v prihodnosti pričakujete še širši izbor sort ob zagotovljeni kvaliteti semena.